• darkblurbg

Bereidingstijd: 30-60 minuten | Aantal personen: 4 | Gang: Voorgerecht


Ingrediënten

Gehaktvulling:
100 g amandelschaafsel
wat boter
1 flinke ui
25 g boter of margarine
400 g rundergehakt
peper, zout
nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder
4 eetlepels room
1 ei

Flensjes:
75 g bloem
2,5 dl melk
wat zout
3 eetlepels kleingesneden groene kruiden
30 g boter

Saus:
50 g boter
50 g bloem
0,5 l melk
100 g (Hollandse) gruyère

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Rooster de amandelen in een met boter ingevette koekenpan bruin, onder voortdurend omschudden. Snipper een flinke ui en fruit die lichtbruin in de boter of margarine.Voeg de rundergehakt toe en laat dat onder voortdurend bewerken met een vork rul bakken. Kruid het mengsel met peper, zout, nootmuskaat en gemberpoeder.Neem het mengsel van het vuur, roer de amandelen erdoor en laat het dan enigszins afkoelen. Roer er dan de room en het losgeklopte ei door.Maak een glad flensjesbeslag van de bloem, de melk, een snufje zout en de groene kruiden. Bak er in de boter acht dunne flensjes van.Verdeel het gehaktmengsel over de flensjes en rol deze daarna op. Leg ze in een beboterde vuurvaste schotel.Bereid een witte saus van de boter, met daar doorheen geroerd de bloem. Schenk de melk erbij en breng het geheel, al roerend met een garde, aan de kook.Voeg de (Hollandse) gruyère toe en schenk deze saus over de flensjes.Zet de schotel 20 minuten in het midden van een hete oven (200°C).